Nyheter

Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Fortsatt fare for suppestreik

229 ansatte i fem bedrifter blir tatt ut i streik dersom partene i mat- og drikkevareindustrien ikke kommer til enighet i meklingen innen midnatt fredag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Som Dagligvarehandelen meldte tidligere denne uken, møttes NNN og NHO Mat og Drikke hos mekler Nils-Henrik M von der Fehr hos Riksmekleren torsdag. meklingen fortsetter fredag, og fristen for å bli enige og unngå streik er ved midnatt.

I første omgang er det varslet plassfratredelse for fem bedrifter med til sammen 229 medlemmer i Norsk Nærings- og nytelsesmiddelforbund (NNN). Det gjelder bedriftene Findus Norge avdeling Tønsberg, Lerum, Mills avdeling Drammen, Orkla Foods avdeling Toro Elverum og Vesteraalens.

NNN og NHO Mat og Drikke møttes allerede i april til forhandlinger om en revidert overenskomst, men etter å ha gjenopptatt forhandlingene i begynnelsen av juni, gikk partene hver til sitt, og oppgjøret gikk til mekling.

NNN opplyste i juni at det i forhandlingene ikke var mulig å komme til enighet på viktige prinsipielle spørsmål, blant annet om arbeidstid. (©NTB)

Powered by Labrador CMS