Nyheter

Forventer øko-løft i jorbruksoppgjøret

Oikos forventer et betydelig løft for økologisk jordbruk i årets jordbruksoppgjør. Landbrukets krav legges frem i dag.

Publisert Sist oppdatert

Oikos har gitt innspill til partene i jordbruksoppgjøret på bakgrunn av Riksrevisjonens rapport, som ble lagt fram tidligere i år.

Oikos-sjef Regine Andersen mener rapporten gir en grundig gjennomgang av Landbruks- og matdepartementets implementering av Stortingets mål om 15 prosent økologisk produksjon og forbruk innen 2020. Riksrevisjonen slår fast at utviklingen på området ikke er i samsvar med Stortingets mål og at virkemidlene som har vært satt inn på langt nær er tilstrekkelige for å nå disse målene.

Riksrevisjonen påpeker blant annet at stimuleringstiltakene ikke har vært tilstrekkelige for å øke den økologiske produksjonen, og at markedsføringen ikke når ut til forbrukere, distributører, storhusholdninger og dagligvarehandel.

Oikos har foreslått en rekke tiltak i årets jordbruksoppgjør, blant annet ønsker de at staten øker potten for utviklingsmidler til 100 millioner kroner, mot dagens 30-45 millioner.

– Med våre innspill har vi vist hva vi mener må til for å følge opp Stortingets mål i lys av Riksrevisjonens rapport om økologisk landbruk, sier Regine Andersen til Oikos.no.

Powered by Labrador CMS