Jeppe Sondov er produkt- og konseptsjef i SiO Mat og Drikke.

Nyheter

Grøt er Diggbar(t)

På Blindern i Oslo har studentene egen grøtbar.

Publisert Sist oppdatert

På menyen står både havre- og byggrynsgrøt, samt yoghurt med ulike typer topping.

– Vi merker at grøt er trendy, ikke minst blant de helsebevisste. Grøt er mettende og har en god type fiber som gir stabilt blodsukker og mindre søtsug. Vi har mange ulike toppinger og det ser vi at studentene setter pris på, da kan de lett variere smaken selv, sier Jeppe Sondov, produkt- og konseptsjef i SiO Mat og Drikke i en pressemelding.

SiO driver en rekke spisesteder for studenter i Oslo og Akershus. Grøt- og yoghurtbaren Diggbar føyer seg inn i en trend fra storbyere verden over.

– Vi vet at studenter setter høye krav til seg selv. De er bevisste når det gjelder miljø og matkasting og ønsker seg kvalitet. Det får de på Diggbar. De har samtidig begrenset økonomi, og trenger næringsrike måltider som metter, sier Jeppe Sondov.


På Diggbar velger du mellom ulike yoghurt, grøt og massevis av toppinger, som kunden setter sammen akkurat som du vil. I tillegg tilbys kaffe, sandwicher, salater og kaker.

Grøten varmes opp i vannbad eller i convectionovn og helles deretter over i en grøtgryte. Havre- og byggrynsgrøten på Diggbar kommer fra Fjordland. Yoghurten på Diggbar er fra Tine.

Fibrene i havre- og bygggrøt kan virke kolesterolsenkende og som derfor er bra for helsa. Forskning viser at de som spiser bra med fiber og fullkorn, har redusert risiko for livsstilssykdommer.

SiO – Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus driver 44 spisesteder for 65 000 studenter. SiO Mat og Drikke har det siste året profilert seg med Kutt Gourmet, et lunsjkonsept der alle ingrediensene er laget av mat som nærmer seg «best før». Slik bidrar studentene til samfunnsansvar ved å spise opp 350 kg mat i uka, mat som eller ville blitt kastet.

Powered by Labrador CMS