Nyheter

Anne Grethe Askvig og Birthe Marie Wennes ved Joker Hinderåvåg er klare for å selge Gullkorn til den store gullmedaljen.

Joker satser på eget brød

Joker lanserer for første gang sitt eget spesiallagde brød i samarbeid med Bakehuset. Målet er å få fart på brødsalget, etter flere år med volumnedgang i brødkategorien.

Publisert Sist oppdatert

– Det er første gang Joker gjør et stunt på brød. Målet er å selge 30.000 av det nye brødet i uken, sier kategorisjef for brød- og bakervarer i Kjøpmannshuset, Ronny Nesmark, i en pressemelding.

Etter å ha analysert situasjonen i brødavdelingen grundig, kom Nesmark frem til at Joker ikke kunne si seg fornøyd med brødsalget. Volumet hadde gått ned over flere år, og det trengtes en snuoperasjon. De gikk i gang med å spørre hva Jokers kunder ønsker seg. Undersøkelsen viste at man måtte satse på et omgjengelig brød som kan brukes til salt og søtt pålegg i tillegg til ost. Resultatet ble et spesialutviklet lite brød, fullt av smak og passe stort: Jokers «Et lite Gullkorn».
– Med Gullkorn mener vi at vi har et knallgodt brød som vil trekke folk, så nå er det bare å gi gass fremover, sier Nesmark.

– Måten vi baker Et lite Gullkorn på er omstendelig. Vi bløtlegger korn og frø i god tid før vi blander inn de andre ingrediensene. Vi bruker både surdeig og lyst malt i oppskriften for å gi brødet ekstra god smak og holdbarhet, opplyser bakermester Amund Skrutvold som er én av utviklerne av Et lite Gullkorn i Bakehuset.

Når deigen er ferdig eltet, får den hvile lenge - eller modnes. Det er nå deigen utvikler den gode smaken og legger grunnlaget for den fine strukturen i det ferdige brødet.

– Deretter former vi brødene, lar dem heve før vi til slutt steker dem. Når man baker er tid en viktig ingrediens, og ikke minst kjærlighet til faget, mener Skrutvold.

Gullkorn har en grovhetsgrad på 65 prosent og er nøkkelhullsmerket. Brødet er å finne i alle Joker-butikker fra 2. mai.

Powered by Labrador CMS