KBS

Kjøper seg inn i Reitan-selskap

Praxair slutter seg til joint venture-selskapet Uno-X Hydrogen.

Publisert Sist oppdatert

Et norsk datterselskap av Praxair Inc. tar en eierpost på 20 prosent i Uno-X Hydrogen.

Reitangruppens drivstoffselskap Uno-X eier heretter 41 prosent, mens hydrogenteknologiselskapet NEL ASA eier 39 prosent.

– Praxair er et av verdens ledende industrigasselskaper, og deres kunnskap vil gjøre Uno-X Hydrogen bedre rustet til å tilby hydrogen som drivstoff for neste generasjon elbiler. Sammen vil vi jobbe for at Norge blir et globalt utstillingsvindu for hydrogenbiler, sier administrerende direktør Vegar Kulset i Uno-X Gruppen i en pressemelding.

Uno-X Hydrogen bygger ut det første kommersielle nettverket av hydrogenfyllestasjoner i Norge som lar hydrogenbiler (brenselcellebiler) bevege seg fritt mellom landets største byer. Selskapet har som mål å etablere 20 hydrogenstasjoner i Norge innen 2020.

– Praxair har bred erfaring med produksjon og distribusjon av industrigass, og vil være en viktig, langsiktig leverandør til joint venturen. Vi er stolte av at de har sluttet seg til Uno-X Hydrogen og støtter fremtiden for hydrogen som drivstoff i Norge, sier NELs konsernsjef Jon André Løkke.

NEL og Uno-X har til sammen ekspertisen og teknologien knyttet til bygging og drift av hydrogenstasjoner, og anlegg for produksjon av hydrogen. Praxair har betydelig erfaring knyttet til drift og vedlikehold av anlegg for produksjon av hydrogen og distribusjon av hydrogen i større skala.

– Våre kunder stoler på at våre produkter, teknologier og globale forsyningsnettverk hjelper dem til økt produktivitet og miljøinnsats, sier Per Kværum, administrerende direktør i Praxair Skandinavia. Hydrogen som drivstoff er en del av løsningen for å redusere utslipp og vi tror at gjennom denne langsiktige investeringen i Uno-X Hydrogen bidrar vi til utviklingen av hydrogenbiler, og etter hvert til å beskytte miljøet i Norge, avslutter Kværum.

Powered by Labrador CMS