Nyheter
Klart for NM i Kaffe
NM i kaffebrygging og baristakunst går av stabelen 22. - 24. april i Oslo.
Vinnerne fra regionsmesterskapene er nå klare for NM-finalene, som arrangeres i Foodtechs lokaler i Oslo. Det blir innledende runder lørdag og finaler søndag.
Mesterskapet i klassisk baristakunst går ut på å servere fire espresso, fire melkebaserte drikker og fire egenkomponerte signaturdrikker i løpet av 15 minutter. Drikkene blir vurdert av fire dommere ut fra smak, presentasjon, renhold, kreativitet og teknisk arbeid.
I Brewers Cup må deltakerne brygge filterkaffe manuelt. Resultatet bedømmes basert på smak og utførelse. Manuell brygging av filterkaffe er en metode som har blitt stadig mer populær i senere år. I fjor ble Odd-Steinar Tøllefsen verdensmester i Gøteborg.
Vinnerne skal representere Norge under VM i Dublin i juni.
World Barista Championship ble første gang arrangert i Monte Carlo i 2000, og verdensmester ble Robert Thoresen. Thoresen har siden markert seg på den nasjonale og internasjonale kaffearenaen gjennom sine kaffebarer Java og Mocca i Oslo og etter hvert brenneriet Kaffa.
Vår andre verdensmester Tim Wendelboe fra 2004 har også blitt en markant skikkelse i kaffeverdenen, både gjennom brenneriet på Grünerløkka, bøker, filmer og foredrag verden rundt.
Det gikk mange år før Norge igjen greide å hevde seg helt i toppen, men i Gøteborg i fjor vant Odd-Steinar Tøllefsen World Brewers Cup, og Audun Sørbotten tok gull i grenen World Coffee Roasting Championship.
World Coffee Events ble etablert av Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) og Specialty Coffee Association of America (SCAA) med ansvar for å arrangere følgende internasjonale kaffekonkurranser:
- World Barista Championship (klassisk baristakunst)
- World Brewers Cup (håndbrygging)
- World Coffee in Good Spirits (kaffedrinker)
- World Cup Tasters Championship (skille smaksforskjeller i kaffe)
- World Coffee Roasting Championship (kaffebrenning)
- Cezve/Ibrik Championships (tilberedningsmetode fra Midt Østen)