Nyheter

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) uttaler at han vil lytte til konkurransetilsynet, som konkluderer med at et samarbeid mellom Kjøtt- og fjærfebransjens Landsforbund (KLF) og Nortura ikke er gunstig for forbrukeren. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix.

Konkurransetilsynet vil stoppe kjøttsamarbeid

Nortura og Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF)s planer om ny markedsbalanseringsordning blir stoppet av Konkurransetilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Det opplyser Konkurransetilsynet i en pressemelding. De konkluderer i sin vurdering med at det er betydelig fare for at forslaget fra KLF og selskapet bak merkevarene Gilde og Prior, Nortura, vil svekke konkurransen i kjøtt- og eggmarkedene. Dette ville i tur kunne ført til høyere pris for forbrukeren.

Forslaget gikk ut på at Nortura skulle myke opp sin rolle som markedsregulator og opprette et råd der både Nortura og KLF skulle være likt representert.

Direktør i KLF, Bjørn-Olje Juul-Hansen, er ifølge Nationen hverken særlig overrasket eller særlig fornøyd.

– De vet hvordan det teoretisk sett ville virket i et fritt marked. Men det norske landbruksmarkedet er ikke fritt, det er gjennomregulert. Det har ikke tilsynet skjønt, sier han til avisen.

Nå håper han at Stortinget og landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) ikke lytter til Konkurransetilsynet.

Ministeren gjentar imidlertid på sin side i en pressemelding at han i utgangspunktet var skeptisk da han fikk forslaget, og at han vil ta med seg Konkurransetilsynets svar i den videre behandlingen av saken.

– Jeg registrerer svaret fra Konkurransetilsynet og vil ta med dette som en del av mitt vurderingsgrunnlag i arbeidet med Jordbruksmeldingen, sier Dale. (©NTB)

Powered by Labrador CMS