Nyheter

Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering fikk 231 millioner i 2015.

Mer til de gode formålene

Aldri før har så mye penger gått til samfunnsnyttige formål fra Norsk Tipping som nå.

Publisert Sist oppdatert

I 2015 økte selskapets overskudd med 6,4 prosent, til 4 485 millioner kroner – over 12 millioner kroner hver eneste dag. Pengene kommer norsk idrett, kultur og frivillige, humanitære organisasjoner over hele landet til gode.

Norsk Tippings regnskap og fordelingen av overskuddet fra fjoråret ble tirsdag godkjent i generalforsamling.

Hele selskapets overskudd fordeles av Kulturdepartementet i henhold til lov om pengespill. Av beløpet på Tippenøkkelen går 2422 millioner kroner til idrett (64 prosent), mens formålene kultur og humanitære/frivillige organisasjoner får 681 millioner kroner hver (18 prosent).

Norsk Tippings kunder har selv fordelt 394 millioner kroner til lokale lag og foreninger gjennom Grasrotandelen, mens Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering fordeler 231 millioner kroner til sine formål.

- Vi har nok en gang levert et rekordresultat som kommer frivilligheten over hele landet til gode, og det er vi naturlig nok tilfreds med. Det aller viktigste er likevel at vi ligger i fremste rekke i arbeidet med å forebygge problemspill. Det er basisen for vår ambisjon om å ha attraktive tilbud også for morgendagens kunder, sier adm. dir. Torbjørn Almlid.

Powered by Labrador CMS