Nyheter

Millionbutikk for matkasse-gründere

De fire gründere i Adams Matkasse tjente til sammen 58 millioner i 2015.

Publisert Sist oppdatert

Adam Bjerck (10,28 millioner kroner), Mats Wickman (13), Harald Aalvik (17,5) og Lasse Carlsen Smedsvik (17,7) står bokført med greie lønninger for 2015. Det er bare tre år siden to av dem, Lasse Carlsen Smedsvig og Harald Reigstad Aalvik, reiste rundt i foreldrenes bil og solgte kasser med matingrendienser. I dag er nær 1000 mennesker i sving hver uke for å levere matkasser til over 30.000 kunder over hele landet. I fjor endte omsetningen på 302 millioner kroner og årsresultatet ble på rundt åtte millioner, ifølge Dagens Næringsliv.

Lasse Carlsen Smedsvig sier til avisen at gründerne har reinvestert pengene i morselskapet Linas Matkasse for å være med på den internasjonale satsingen deres. Ettersom de eier aksjer privat, dukker inntektene opp i skattelistene, forklarer han.

Linas Matkasse ble startet av Carolina «Lina» Gebäck og gründer Niklas Aronsson i Sverige i 2008. De har nylig etablert seg i Finland. Selskapet bak Linas Matkasse igjen, Carolinas Matkasse AB, eier i dag 96,52 prosent av aksjene i Adams Matkasse.

Powered by Labrador CMS