Nyheter

Saken går for Oslo tingrett. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Narvesen-voldtekt for retten i dag

Den 17 år gamle jenta var alene i kiosken da den yngre gutten dro fram en kniv og krevde å få penger. Så voldtok han henne på bakrommet.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Den 16 år gamle gutten møter mandag i Oslo tingrett, tiltalt for den brutale voldtekten av en 17 år gammel kioskarbeider og for ranet av Narvesen-kiosken i Oslo der hun jobbet.

16-åringen erkjenner straffskyld for begge forholdene, opplyser forsvareren, advokat Marijana Lozic, til NTB.

«Han rettet en kniv mot halsen hennes og sa blant annet «vil du dø i dag?» eller lignende», heter det i tiltaltes beskrivelse av hva som skjedde i 20-tiden en søndagskveld i november i fjor.

Erkjenner ran

En 17 år gammel kamerat erkjenner å ha deltatt i ranet, men hevder han forlot stedet med pengene og var borte da voldtekten fant sted. 17-åringen er heller ikke tiltalt for dette forholdet.

– Han erkjenner medvirkning til ranet og medvirkning til et senere ransforsøk. Utover det erkjenner han ingen skyld etter tiltalen, sier advokat Haakon Skogstad til NTB.

Den 17 år gamle afghaneren kom til Norge som åtteåring. 16-åringen er folkeregistret som innvandret fra Tanzania, ifølge VG.

Nekter for voldtekt

Begge guttene er dessuten tiltalt for i fellesskap å ha voldtatt en annen tenåringsjente på et hotell i Oslo tre dager senere. De nekter skyld etter flere tiltaleposter som gjelder dette forholdet – blant annet grov voldtekt av barn mellom 14 og 16 år.

– Min klient mener dette ikke var voldtekt, sier Skogstad.

Begge guttene har vært involvert i straffbare forhold tidligere. Derfor har aktor varslet at det vil bli lagt ned påstand om straff som er strengere enn lengstestraffen knyttet til de alvorligste forholdene.

I sjokk

Den Narvesen-ansatte jenta var i sjokk etter voldtekten, ifølge bistandsadvokat Helen Elness. Hun måtte få behandling av psykolog etter angrepet.

– Fornærmede er lettet over at personene er pågrepet og ikke er på frifot, sa Elness i forbindelse med at de to ble framstilt for varetektsfengsling.

Hun kommer til å kreve at den tiltalte betaler oppreisning når saken behandles i Oslo tingrett til uka. (©NTB)

Powered by Labrador CMS