Matmerk-sjef Nina Sundqvist sammen med Salmon Brands ferske direktør Tine Hammernes Leopold. Foto: Matmerk

Nyheter

Salma får Spesialitet-merke

Salma er tildelt Spesialitet-merket for sin unike smak. I bedømmelsen av Salma ble både den rene, friske smaken og kvaliteten trukket fram.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg applauderte juryen slaktemetoden som gir en helt spesiell fasthet i fisken.

– Salma er et unikt produkt med veldig høy kvalitet som vi er utrolig stolte av. Nå vil vi gjerne vise frem at det er noe spesielt med Salma, og er glade for at en tredjeparts uavhengig fagjury også ser det, sier Tine Hammernes Leopold, adm. direktør i Salmon Brands AS til Dagligvarehandelen. Hun tviler ikke et øyeblikk på at Salma er det beste lakseproduktet som finnes på verdensbasis.

– Fagjuryen erkjenner at vi har revolusjonert en industri som stort sett bare har vært råvaresalg. Hele konsumet og kategorien har utviklet seg på grunn av dette. Salma smaker rent og frisk gjør det virkelig enkelt og godt å spise laks, fortsetter Hammernes Leopold.

– Vi Spesialitetsmerket gi konkurransefortrinn?
– Ja, jeg tror det blir et sterkt konkurransefortrinn! Uavhengige spesialister har sett på hvordan vi foredler laksen, og sett at vi er lokalt håndverk hevet over det ordinære. Teknologien som benyttes er unik for vår fisk, og en viktig del av bakgrunnen for den fine konsistensen og kvaliteten, sier hun.

Merket deles ut av Landbruks- og matminister Jon Georg Dale under åpningen av Matstreif i dag.

Det er nå 10 år siden Salma kom med sin lakseloin med sashimikvalitet. Spesialitet-merket er garantist for en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket.

– Salma er laksehode foran når vi bedømmer denne mot andre typer laks. Med en innovativ produksjonsteknologi, unik smak og kvalitet fra en lokal bedrift som verdsetter håndverk, det gir en helt rå spiseopplevelse - Ingen tvil om at Spesialitet-merket er fortjent, sier jurymedlem og direktør i Matmerk, Nina Sundqvist i en pressemelding.

Råvaren kommer fra oppdrettsanlegg rundt Bømlo. Den familieeide bedriften Bremnes Seashore har full kontroll på hele verdikjeden fra rogn til klekking og oppdrett. De bruker også en helt egen slaktemetode, «Kald fisk», som er utviklet ved NMBU. Kald fisk-metoden betyr at fisken nedkjøles naturlig i kaldt sjøvann før foredling, og bearbeides umiddelbart etter at den hentes opp fra vannet. «Kald fisk»-metoden bidrar til en unik fasthet og konsistens på produktet.

Fisken må gjennom en manuell utvelgingsprosess, og hver filet skjæres ut for hånd. Alle ledd av produksjonen foregår i hovedsak på Bømlo, fra utklekking av rogn til ferdig produkt i butikken.

Powered by Labrador CMS