Nyheter

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Støtter tollnedsettelser for import av rødt kjøtt

NHO Mat og Drikke er enig med statsråd Jon Georg Dale når han ikke vil slutte med tollnedsettelser for import av rødt kjøtt.

Publisert Sist oppdatert

– Samtidig må Regjeringen intensivere arbeidet med å øke den norske storfeproduksjonen ut fra et klimaperspektiv, sier administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke i en pressemelding.

Etterspørselen etter kjøtt og kjøttprodukter i forbrukermarkedet er større enn norsk storfeproduksjon. NHO Mat og Drikke har over flere år i innspill til jordbruksforhandlingene bedt om at matindustrien må ha tilgang til et tilstrekkelig volum av norske råvarer av riktig kvalitet, og til en konkurransedyktig pris.

– En situasjon med underdekning av kjøtt i det norske markedet er ikke ønskelig og reduserer verdiskapingen i næringen, sier Brubakk.

Norsk storfeproduksjon har et relativt lavere klimaavtrykk enn importert kjøtt ved at produksjonen i hovedsak skjer i kombinasjon med melkeproduksjon og at norske dyr har en spesielt god helsetilstand. Det bør derfor tilrettelegges for en økonomisk utvikling som stimulerer norsk produksjonen av storfe.

– Næringen arbeider kontinuerlig med tiltak for å redusere klimaavtrykket fra norsk kjøttproduksjon, og framover vil dette kunne bli et sentralt konkurransefortrinn for norsk matproduksjon, sier Petter Haas Brubakk.

Powered by Labrador CMS