Nyheter
Tre nye Spesialitetsmerker til Trøndelag
- Gratulerer Trøndelag! Dere har lokalmatprodusenter som er forrest i skoa, og vet å utnytte de lokale ressursene og smakene, sa statsråd Jon Georg Dale da han delte ut hedersmerkene på Trøndersk Matfestival.
To lokalmatprodusenter fra Trøndelag fikk torsdag Spesialitet-merket for unik smak under Oi! Trøndersk Matfestival.
Merkene ble tildelt bærsausen «Flytende tyttebær» fra Smaken av Røros og de to produktene «Ekte Vanilje fløteis» og «Iskake med vanilje og jordbær» fra Gangstad Gårdsysteri.
– Spesialitet er et kvalitetsmerke som produsenten må gjøre seg fortjent til. Trøndelag fylke har lokalmatprodusenter som vet å utnytte de lokale ressursene og smakene, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale under utdelingen.
Spesialitet garanterer forbrukerne en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet, blir bestemt av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim.
Astrid Aasen på Gangstad Gårdsysteri er fornøyd med å ha fått hedersmerket på enda flere av sine produkter.
– Vi har hatt Spesialitet-merket på ostene våre i lengre tid, og føler at merket løfter produktene og tydeliggjør kvaliteten. Dessuten gjør Spesialitet det lettere for forbruker å finne produkter med gode, norske råvarer og ren, unik smak, sier hun i en pressemelding fra Matmerk.