Nyheter

Trippel NM-gull til ungdomsbedrift fra Karmsund

Ungdomsbedriften First Meal UB fra Karmsund videregående skole ble hedret med hele tre gullmedaljer på NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm i dag.

Publisert Sist oppdatert

De hadde den beste utstillingen på NM. De var den beste gastronomibedriften. De er best på HR-arbeid blant ungdomsbedriftene i Norge dette skoleåret. Dette gjør First Meal UB til den mestvinnende ungdomsbedriften på årets norgesmesterskap.

– Heilt fantastisk! Vi har jobbet så hardt mot å nå dette målet. Det er helt ubeskrivelig! sier Julie Jünger, daglig leder i First Meal UB i en pressemelding.

First Meal UB produserer næringsrike, enkle og smarte frokost-løsninger.

Utfordrer rektorene i fylket

– Disse ungdommene har til de grader lagt sjelen sin i arbeidet, og de har jobbet langt mer med ungdomsbedriften enn noen kunne forvente av dem. Jeg er glad på deres vegne at de får en slik anerkjennelse - både for innsatsen og for resultatene. Gratulerer så mye, sier Vibecke Lykke Olsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Hun mener alle elevene i videregående skoler i fylket skal få mulighet til å drive Ungdomsbedrift.

– Alle snakker om den omstillingen vi trenger i Rogaland, men vi snakker for lite om hvordan dette bør innvirke på den utdanningen de unge får. Vi trenger unge med evne og vilje til å ta initiativ – mennesker med kompetanse på kreativitet og nyskapingsprosesser. Innovatører trengs overalt! Regionen vil stå bedre rustet hvis elevene får erfaring med dette i utdanningen, sier Lykke Olsen.

Juryens begrunnelse

”Bedriftens ansatte har tydelige ansvarsområder, samtidig som de viser stor vilje og evne til å dele kompetanse seg i mellom, slik at bedriften er i stadig utvikling. Bedriften har tatt i bruk kreative verktøy i HR-arbeidet, særlig innenfor kommunikasjon og samarbeid. Juryen lot seg imponere over dagligleder/personalsjefs presentasjon på standen. Det var tydelig at hun hadde forberedt seg”, heter det i begrunnelsen fra juryen som kåret First Meal UB til den beste HR-bedriften. Juryen har bestått av Lise Hagen Rebbestad, Liss Radem og Lisbeth Fallet fra Manpower, Anne Mette Tryggan fra 3M og Karoline Dystebakken fra Arbeidstilsynet.

Powered by Labrador CMS