Glimt i øyet: – Tok du med missebånd! Så kult! sier Yasmin Osee Aakre, dagligvare- og servicehandelens egen kandidat til Miss Norway 2016. Den driftige 26-åringen er både butikksjef i kiosk og avdelingsleder i en dagligvarebutikk.

Yasmin er butikksjef og semifinalist i Miss Norway

Publisert: 18. mars 2016 kl 00.17
Oppdatert: 1. april 2016 kl 12.23

Den som tror Yasmin Osee Aakre bare er et pent ansikt, må tro om igjen. 26-åringen har en bachelor i eiendomsmegling og har lest ett år organisasjonspsykologi. Til daglig arbeider hun som assisterende avdelingsleder i Flavours food Market i Østbanehallen i Oslo, og er dessuten butikksjef ved Point-kiosken på Fornebu. Og nå, på toppen av det hele, er hun altså semifinalist i Miss Norway som skal kåres til sommeren.

Nå eller aldri

– Jeg deltar for mamma og mormor, de har alltid sagt at jeg burde stille opp i Miss Norway. Til neste år er jeg for gammel, så det var nå eller aldri, forteller Yasmin.

Å være semifinalist i Miss Norway er litt av en jobb i seg selv. Deltagerne skal melde seg som frivillige til veldedighetsarbeid, delta i samarbeidsprosjekter med bedrifter og blogge – for å nevne noe.

– Du har ikke mye fritid?

– Nei, men det er helt greit. Jeg liker å jobbe mye og har stort engasjement for det jeg driver med. Jeg brenner for å arbeide med mat og kunder, og er ikke redd for å skitne til hendene. De kan bli såre etter vasking og skrubbing, men det følger med jobben, og jeg elsker det! forsikrer Yasmin.

Lang erfaring

Røa-jenta hadde solid erfaring fra servicehandelen da hun tok jobben i SSP-eide Flavours Food Market.

– Jeg har jobbet i Deli de Luca Bogstadveien på Majorstuen i fem år.

Det var da franchisetakeren der byttet jobb og skulle være med å starte opp

Flavours Food Market, at hun spurte om jeg ikke ville bli med over, forteller Yasmin, som ikke har angret på at hun takket ja.

– Jeg var veldig glad i Deli de Luca, men her får jeg helt andre utfordringer. Det kommer nye produkter hele tiden, og jeg lærer fortsatt noe nytt hver dag. Dette er jo et litt spesielt konsept, med både spesialvarer, dagligvarer og kafé, og vi har mange spennende varer du ikke får tak i så mange andre steder, fastslår hun.

Fikk nytt tilbud

Yasmin hadde knapt rukket å bli varm i trøya før SSP hadde funnet nye utfordringer til henne. Denne gang stilling som butikksjef i Point-kiosken på Fornebu.

Saken fortsetter under annonsen

– Det var en spennende utfordring, men jeg hadde ikke lyst til å gi slipp på Flavours. Heldigvis løste deg seg slik at jeg får dele tiden min mellom de to butikkene, forteller Yasmin.

– Du er ikke redd for å ta på deg for mye?

– Det er det mange som har spurt om, men nei! Selv om det er en jobb som skal gjøres, føler jeg at jeg har god kontroll. Når det gjelder Point, blir det litt som å drive en liten Deli de Luca, fastslår 26-åringen.

Gründer i magen

– Hva skjer om du skulle vinne Miss Norway: blir det et friår?

– Nei, det håper jeg virkelig ikke. Jeg har snakket med tidligere vinnere, og de har klart å kombinere jobben med Miss Norway-oppdragene. Da skal nok jeg klare det, også.

– Og etter Miss Norway, hva er fremtidsplanene?

Saken fortsetter under annonsen

– På sikt vil jeg starte noe eget innenfor mat og serving samt skjønnhetspleie, sier Yasmin, som innrømmer at hun har en liten gründer i magen. – Jeg er ganske kreativ og er ikke redd for å ta i et tak, så jeg tror jeg får det til.

– Har du et råd på veien til ungdom som leser dette, og som vil gjøre karriere innenfor dagligvare- eller servicehandelen?

– Skal du klatre på karrierestigen gjelder det å være tilgjengelig og fleksibel, og du må takle press og være kjapp og effektiv. Alle som virkelig vil, får det til, sier Yasmin engasjert, før hun haster videre til frivillig arbeid for Røde Kors.

Tar i et tak: – Jeg brenner for å jobbe med mat og kunder, og er ikke redd for å skitne til hendene, forsikrer Yasmin.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb