Nyheter

Åpnet Norges første snusbutikk

Torsdag åpnet Swedish Match dørene til White Box – en spesialforretning for snus på Aker Brygge.

Publisert Sist oppdatert

White Box er et mobilt utsalg som kun selger snus. Butikken er mobil, slik at den kan flyttes rundt til ulike arrangementer og steder. White Box vil bli stående på Aker Brygge hele sommeren, og vil deretter besøke nye lokasjoner i Norge.

I White Box finner man hele det norske sortimentet til Swedish Match i ett stort kjølerom. For å komme inn i butikken må man være fylt 18 år.

– Vi har jobbet med dette prosjektet i lang tid, for å sørge for at alt er i henhold til gjeldende lover og regler. Nå er vi endelig på plass, sier adm. direktør Geir Hammer i Swedish Match Norge i en pressemelding.

En spesialforretning

White Box er en spesialforretning. Definisjonen av spesialforretning er et «utsalgssted som hovedsakelig selger tobakksvarer eller røykeutstyr». Andre eksempler på spesialforretninger for tobakk i Norge er Tobakskompagniet og Sol Cigar i Oslo. I motsetning til dem selger White Box kun snus.

I motsetning til en «vanlig» butikk er spesialforretningene unntatt fra forbudet mot synlig oppstilling av tobakksvarer på utsalgsstedet og selvbetjening. Derimot gjelder det alminnelige reklameforbudet også for spesialforretninger. Forbudet gjelder både i forhold til reklame mot personer utenfor og utformingen inne i butikken.

Svenskinspirert

Swedish Match har åpnet fire snusbutikker i Sverige – I Stockholm, Gøteborg, Åre og på Nordbysenteret. Etter etableringen har det vist seg at mange som snuser ønsker et salgssted hvor de kan komme og stille spørsmål om snus i tillegg til å kjøpe.

Ifølge Wikipedia besøkes Aker Brygge av nærmere 12 millioner mennesker hvert år.

Powered by Labrador CMS