Nyheter

Foto: NTB scanpix

«Plain pack» prøves for retten

I dag møter Swedish Match staten i Oslo Byfogdembete. Snusprodusenten ber om midlertidig stans i innføringen av «plain pack» for snus.

Publisert Sist oppdatert

Mandag er dag én av fire i Oslo Byfogdembete. Dette er rettsforhandlinger knyttet til Swedish Matchs begjæring om en midlertidig forføyning knyttet til nøytrale forpakninger på snus.

Swedish Match anfører at de krever at loven om standardiserte snusbokser stoppes i påvente av at saken er behandlet i en domstol, heter det i en artikkel produsenten har lagt ut på den nye informasjonssiden om snus på nett, snusinfo.no.

Utfallet her gir altså ikke et endelig resultat i saken, men praksis frem til saken blir behandlet.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Fordi vi mener at faktagrunnlaget som ligger til grunn for loven ikke godt nok til å likestille snus og sigaretter i den nye tobakksskadeloven. Ifølge EU-reglene skal ikke staten innføre strengere regler enn man strengt tatt må, og det mener vi blir gjort her, sier kommuinikasjonsdirektør Nils Erlimo i Swedish Match til Dagligvarehandelen.

– Får resultatene av første rettsrunde noen praktisk betydning for butikkene?

– Det gjør det. Om vi vinner frem vil lanseringene i februar komme i ordinær emballasje. Skulle vi tape, blir det «plain pack». Det vil også ha stor betydning for oss rent produksjonsmessig, sier Erlimo.

Normal rettspraksis er at dommen forkynnes cirka to uker etter at rettsforhandlingene er ferdig. Dersom det er tilfelle i denne saken vil en dom kunne foreligge medio oktober.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px 'Helvetica Neue'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000}p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px 'Helvetica Neue'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 12.0px}span.s1 {font-kerning: none}
Powered by Labrador CMS