Nyheter

Lar folket avgjøre matsvinnmerking

Tine avholder en avstemning på Facebook der forbrukerne kan stemme på hvilken av tre setninger de ønsker i tillegg til «best før»-dato på meieriets produkter.

Publisert Sist oppdatert

Målet er at forbrukerne skal få et mer bevisst forhold til at «best før» ikke nødvendigvis betyr at produktene kan spises, og at de dermed kaster mindre mat.

Dette er setningene forbrukerne kan velge mellom er «Best før 01.01.18, Etter: se – lukt – smak», «Best før 01.01.18, og ofte god etter», og «Best før 01.01.18, men ikke dårlig etter».

– Ved å involvere hele Norges befolkning tror vi at alle får mer eierskap til tilleggsmerkingen og blir oppmerksomme på å sjekke maten før den eventuelt kastes, sier leder for samfunnsansvar i Tine, Bjørn Malm, i en pressemelidng.

I norske hjem kastes det ca. 217 000 tonn mat hvert eneste år og som matvareprodusent vil Tine ta ansvar for å bidra til at forbrukeren kaster mindre mat ved å ha optimal emballasje, utvide holdbarheten og nå med å endre merkingen.

– Tine har lenge hatt fokus på å bekjempe matsvinn i egen produksjon samt å bidra til at forbrukeren kaster mindre mat, dette er det naturlige neste tiltaket i dette arbeidet, sier Malm.

TINE har fått oppfordringer fra både forbrukere og organisasjoner som jobber mot matsvinn om at de ønsker tilleggsmerking for å redusere matsvinnet.

Når avstemningen avsluttes i dag, fredag 5. januar, vil meierikonsernet gå igang med å merke produktene, de første produktene med den endrede merkingen vil mest sannsynlig være i butikk i årets andre uke.

– I første omgang vil melk, syrnet melk, fløte, juice, yoghurtpakker og skolemelk endre merking og målet er at alle andre produkter blir merket tilsvarende gjennom 2018, avslutter Malm.

Powered by Labrador CMS