Nyheter

Illustrasjonsfoto: Frank May,NTB, scanpix

NHO vil ha mer norsk kjøtt

NHO Mat og Drikke mener Norge bør øke, ikke kutte, kjøttproduksjonen av hensyn til klimaet.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): – Regjeringen bør intensivere arbeidet med å øke den norske storfeproduksjonen ut fra et klimaperspektiv, sier direktør PetterHans Brubakk i NHO Mat og Drikke til Nationen.

Organisasjonen begrunner sitt argument med at norskkjøttproduksjon har et relativt lavt klimaavtrykk, sammenlignet med importert kjøtt. Norges fordel skyldes i hovedsak at kjøtt- og melkeproduksjon skjer i kombinasjon og at norske kyr har god helse.

– Næringen arbeider kontinuerlig med tiltak for å redusere klimaavtrykket, sier Brubakk, som mener dette kan bli et konkurransefortrinn for norske produsenter.

Klimaminister Vidar Helgesen (H) og flere forskere har tatt til orde for å kutte produksjonen av rødt kjøtt, fordi storfe- og lammekjøtt har seks ganger høyere utslipp enn blant annet svin. Samtidig vil forbrukerne ha storfekjøtt, så det må importeres kjøttfor å møte etterspørselen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS