Nyheter

Statens forhandlingsleder Leif Forsell (i midten) mener bondeorganisasjonene har en urealistisk forståelse av hva de krever. Her sitter han sammen med lederen i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes (t.h.) og lederen i Norsk Bonde- og Småbrukarlag Ann Merete Furuberg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nye forhandlinger mellom staten og bøndene

Avstanden mellom staten og bøndene er på 770 millioner kroner. Tirsdag kveld møtes partene igjen til nye forhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Staten betegner forhandlingene som krevende og problematiske, mens bøndene sier det er en spent stemning mellom partene.

Etter å ha sondert ferdig, starter forhandlingene for fullt tirsdag kveld, bekrefter statens forhandlingsleder Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet overfor Trønder-Avisa.

– De har en urealistisk forståelse av Stortingets mål og retning på norsk landbrukspolitikk når de ønsker å forhandle om ting som ble avgjort i 2014, sier Forsell om forhandlingene med bøndene.

Norske bønder fremmet et krav med en samlet ramme på 860 millioner kroner i årets jordbruksoppgjør, men fikk et tilbud på 90 millioner. Regjeringens tilbud innebærer et kutt på 70 millioner i den direkte støtten, samtidig gis det rom for å øke prisene med 125 millioner kroner.

Leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag sa mandag at det var spenning i forhandlingene.

– På viktige spørsmål som å sikre mangfoldet for jordbruket i framtiden, er det stor avstand. Vi har en klar hovedprioritering i vårt krav, og det handler om størrelsen på rammen. Det er utfordrende, sier han. (©NTB)

Powered by Labrador CMS