Nyheter

Næringsminister Monica Mæland var mandag ettermiddag i møte med konsernledelsen i Orkla. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Orkla: – Vi satser tungt i Norge

Orkla vil fortsette å investere i Norge, forsikrer konsernet etter et møte med næringsminister Monica Mæland (H).

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Det var nyheter om utflagging av produksjon fra Norge til Sverige som fikk næringsministeren til å invitere konsernledelsen i Orkla til et møte mandag ettermiddag.

På møtet forsikret Orkla om at konsernet ikke har noen plan om å la Norge i stikken.

– Vi har ikke noen overordnet plan om å flytte produksjon til bestemte land. Vi satser tungt iNorge, og vi har nå tatt en beslutning om å bygge et nytt hovedkontor i Norge, hvor vi investerer 1 milliard kroner. Kontoret vil romme alle våre norske selskaper, men ikke produksjonen, sier kommunikasjonsdirektør Håkon Mageli til NTB etter møtet.

Orkla har planer om å stenge Ello-fabrikken i Kristiansund og Idun-fabrikken i Rygge. Det foreligger ingen ytterligere planer om å stenge fabrikker i Norge og flytte dem ut av landet, ifølge Mageli. Ved flere fabrikker i Norge har Orkla tvert imot investert penger for å få opp produksjonen, blant annet på Stranda, på Elverum og i Fredrikstad.

Mæland understreker at Orkla er viktig for Norge.

– Jeg er fornøyd med at Orkla signaliserer en investeringsvilje for å sikre arbeidsplasser iNorge videre, sier Mæland til NTB.

– Samtidig er dette fryktelig tøft for dem som rammes. Dette er mennesker, familier og lokalsamfunn, sier hun. (©NTB)

Powered by Labrador CMS