Nyheter

Norsk Butikkdrift, her representert ved Jon Østmoe (nærmest), advokat Odin Bredvik og advokatfullmektig Nicolai Skjold, møter i retten denne uken.

– Poenget er at det ikke skal stå Coop!

I dag startet rettsaken mellom Langhus Næringseiendom og Norsk Butikkdrift i Oslo Tingrett. Eiendomsselskapet vil ikke ha et Coop-skilt over døra, men har inngått kontrakt med Rema.

Publisert Sist oppdatert

– Poenget fra vår side er at det ikke skal stå Coop, sa styreleder Per Gullik Horgen da saken mellom Langhus Næringseiendom og Norsk Butikkdrift (tidl. Ica Norge) startet i Oslo Tingrett i morges.

Rettens administrator Ole Kristen Øverberg skal ta stilling til om Norsk Butikkdrift har rett til å omprofilere lokalene til en Coop-butikk eller ikke.

Utleier, Langhus Næringseiendom, mener kontrakten som i sin tid ble inngått mellom Ica Norge (nå Norsk Butikkdrift) forutsetter at det skal drives et konsept innenfor Ica-systemet i lokalene. Når Ica ikke lenger finnes, er ikke lenger kontrakten gyldig, etter deres oppfatning.

Striden handler om hvordan man skal tolke leiekontrakten mellom partene.

3 millioner i sign-on fee

En sentral aktør i saken er også Rema Franchise, som dekker 50 prosent av advokatutgiftene for Langhus Næringseiendom. Under saksforberedelsen har Langhus Næringseiendom inngått en leiekontrakt med Rema Franchise Norge. Ifølge advokatene til Norsk Butikkdrift vil avtalen med Rema gi utleier en betydelig økning i leieinntektene. I tillegg til høyere leie, er det en sign on fee på tre millioner kroner inkludert. Denne er ikke gjeldene før Rema overtar lokalene. I sin innledning sa utleiers advokat, Jan Esben Leborg, at Rema ønsket å få saken prøvet for retten for å kunne overta lokalene så fort som mulig.

Det er satt av tre dager til forhandlingene i tvistesaken. Det er blant annet innkalt et vitne fra Rema Franchise for å belyse saken.

Powered by Labrador CMS