Nyheter

Tidligere etterretningssjef Kjell Grandhagen skal passe på formuen til Stein Erik Hagens familie. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Tidligere etterretningssjef skal vokte Hagens penger

Tidligere etterretningssjef Kjell Grandhagen skal passe på formuen til Stein Erik Hagens familie.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): – Jeg ble spurt av Stein Erik Hagen om jeg kunne tenke meg å gå inn i styret i Canica. Jeg har lenge hatt lyst til å gå inn i den type roller, sier Grandhagen til Dagens Næringsliv.

Det ble torsdag gjort kjent at den tidligere sjefen for Etterretningstjenesten går inn som styremedlem i familieselskapet. Grandhagen innrømmer at finans ikke er hans sterke side, men påpeker at han kan bidra med mye annen kompetanse.

– Alt som dreier seg om trusler i det digitale rom, der føler jeg at jeg er på hjemmebane, sier Grandhagen.

Ved nyttår gikk Grandhagen av som sjef for den militære E-tjenesten, en stilling han har hatt siden 2010. Allerede 19. januar ble selskapet Kjell Strandhagen Strategic Consulting registrert.

– Jeg valgte å etablere selskapet for å jobbe litt videre med det som jeg synes er spennende, sier han.

I vinter hentet DNB inn Grandhagen for å hjelpe banken med konsulenttjenester for å unngå kostbare og farlige risikoprosjekter.

– Det er geopolitisk rådgivning jeg gjør for DNB, sier Grandhagen.

Canica hadde ved årsskiftet 2014/2015 en bokført egenkapital på 10,8 milliarder kroner. Regnskapet for 2015 er ennå ikke sendt til Brønnøysundregistrene. (©NTB)

Powered by Labrador CMS