Nyheter

4 av 10 spiser mer fersk fisk

En fersk undersøkelse Norgesgruppen har gjort viser at mer enn 4 av 10 spiser mer fersk fisk i dag sammenlignet med 2 år tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Bare 6 prosent av de spurte svarer at de spiser mindre fersk fisk nå enn for 2 år siden.

6 av 10 mener økt fiskekonsum skyldes både at butikken har fått bedre produkter og at fersk fisk er lettere tilgjengelig enn før.

Fisk er en av de aller viktigste faktorene når det gjelder hva som er viktig for familiens kosthold. Hele 9 av 10 svarer av det å spise fisk er viktig for kostholdet.

Salget av fersk fisk er 5-doblet på 10 år, og totalt omsatte Norgesgruppen i 2013 sjømat for 2,2 milliarder kroner. Norgesgruppen hadde i 2013 en omsetning på varegruppen fersk fisk på 630 millioner kroner, og en kjedeandel på 47,5 prosent. Totalmarkedet for fersk fisk har en vekst på 36 prosent siste tre år. Det er særlig salget av laks som bidrar til økningen, men også torsk vokser.

Med Sjømathuset, som åpnet på Kalbakken i Oslo i mars, håper Norgesgruppen å øke konsumet av sjømat i den norske befolkning ytterligere.
– Vi har tro på at nye og enklere måter å tilberede fersk fisk på vil øke konsumet også hos de yngre aldersgruppene, sier ernæringsfysiolog Aina Marie Lien hos Norgesgruppen.

Powered by Labrador CMS