Nyheter

4 kremmere

Har du merket økning i sjømat-forbruket?

Publisert Sist oppdatert

? Vi merker at interessen og salget øker, og det er spesielt den yngre generasjonen som har fått smak på sjømat. De kjøper mye skalldyr, som reker, blåskjell og kamskjell. Jeg tror nok også mange restauranter øker salget av fisk. Årsaken til økningen er nok blant annet den sunnhetsbølgen som går, samt påvirkning fra diverse matfestivaler. Terje Sunde, Maxi Sandnes

? Vi har hatt en salgsøkning på rundt 15 prosent. Men så har vi også satset mye på fisk og skalldyr internt i butikken. Vi har blant annet lagt om fra manuell til selvbetjent avdeling, og det har vært med på å bidra til økning. Vi har på den måten fått frem en større bredde i sortimentet vårt. Jon Arne Wolff, Coop Obs Løren, Oslo

? Nei, jeg kan ikke si vi har økt noe særlig på fisk og skalldyr. Vi merker at ungdom har begynt å spørre mer etter skalldyr, det er det tydeligvis in å spise, men totalsalget vårt har ikke endret seg så mye. Anita Steinseth, Spar Noresund, Krødsherad

? Jeg merker at interessen for sjømat har blitt større, og salget øker, men jeg tror ikke økningen er så mye som 40 prosent. Hos oss er det spesielt fiskepudding, fiskekaker og reker som har hatt en betydelig økning. Frank Moan, Rimi Aspmyra Stadion, Bodø

Powered by Labrador CMS