Nyheter

40 % av maten kastes i USA

Mat for rundt 1000 milliarder kroner - nesten et norsk statsbudsjett - blir kastet i søpla hvert år i USA.

Publisert Sist oppdatert

Av all mat som produseres, blir opptil 40 prosent aldri spist, ifølge en ny rapport fra den amerikanske miljøvernorganisasjonen Natural Resources Defence Council (NRDC). I likhet med i Norge er det er husholdningene selv som står for største delen av kastingen. Amerikanske forbrukere kaster inntil 25 prosent av all mat de kjøper. Det er nedslående tall, men ikke verre enn hva som ble resultatet av en tilsvarende kartlegging i Norge for et par år siden.

Ifølge den amerikanske rapporten kunne 25 millioner personer bli brødfødd dersom matsvinnet hadde blitt redusert med bare 15 prosent, skriver Aftenposten. Studien viser ikke uventet at det er store forskjeller mellom de ulike matvaregruppene. Av kornprodukter (inkludert brød) blir 38 prosent av maten aldri spist, og halvparten av all sjømat når aldri middagsbordet. 52 prosent av alt frukt og grønt kommer heller aldri til nytte. For kjøtt og melkeprodukter er situasjonen lysere, men 22 prosent av all kjøttproduksjon og 20 prosent av alle melkeprodukter finner heller ikke veien ned til folks mager.

Powered by Labrador CMS