Nyheter

6 prosent vekst i sjømatsalget

I 2013 handlet hver nordmann 18 kilo sjømat, eller til sammen for 7,7 milliarder kroner. Det er 6 prosent mer enn året før. Det viser Norges sjømatråds årlige sjømatrapport.

Publisert Sist oppdatert

96 prosent av Norges befolkning la sjømat i handlekurven i fjor, et lite løft fra rekordåret 2012. Hver norske husstand handlet sjømat 56 ganger i løpet av fjoråret, som pålegg og som middagsmat. Dette er en vekst på 2 prosent fra 2012.

– Vi er blitt en nasjon der alle spiser sjømat, og vi gjør det stadig oftere, sier konsumentanalytiker Asbjørn Warvik Rørtveit i Norges sjømatråd.

Det handles mer farseprodukter med mer fisk, flere porsjonspakker og reinskårede fileter med mindre skinn og bein.

– Kort sagt har sjømatrevolusjonen i norske dagligvarebutikker gjort at vi kjøper den sjømaten vi spiser, og spiser den sjømaten vi kjøper. Mindre svinn og rester er gledelig også i et miljøperspektiv, sier Rørtveit.

De siste årene er det i hovedsak laks som har stått for det voksende sjømatkonsumet i Norge, men Rørtveit tror torsken vil bli mer populær i fremtiden. Fra 2012 til 2013 har nordmenn kjøpt 11 prosent mer fersk torskefilet og 24 prosent mer fryst filet.

Powered by Labrador CMS