Nyheter

70 år med Stabburet Leverpostei

I år er Stabburet Leverpostei 70 år. Siden oppstarten har det rullet ut 1,3 milliarder av de gule boksene fra fabrikken i Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

Stabburet Leverpostei er for mange den originale leverposteien, og har med sin smak vært barnas favoritt helt siden 1949. Det var pølsemaker Ole Sigvartsen fra Stavanger som kom opp med den opprinnelige oppskriften. Stabburet Leverpostei ble raskt et av selskapets viktigste produkter.


-Få merkevarer har hatt en så sentral rolle i de norske påleggstradisjonene de siste tiårene. Vi er stolte over å feire en så sprek 70-åring, som er minst like aktuell både for små og store i dag, sier markedssjef for pålegg Astrid Marie Solvang i Orkla Foods Norge.

I dag spiser seks av ti barn Stabburet Leverpostei. Til sammen spiser vi nordmenn over 200 millioner brødskiver med leverposteien. I 1955 kom den første leverpostei-gutten på boksen. Han het Per Christensen og var sønnen til en av Stabburets direktører. Per var leverposteigutten i hele 15 år. I 2003 kom Pia Glenne, den første jenta, på boksen.

-Vi startet tidlig å markedsføre Stabburet Leverpostei. Først gjennom ulike stunts fra salgsavdelingen og Stabburets kreative gründer Gunnar Nilsen. Etterhvert ble det flere engasjerende filmer og kampanjer. Valgene av nye ansikt på boks var virkelig med på å holde interessen for merkevaren oppe, forteller hun.

De siste årene har Stabburet Leverpostei hatt stor suksess med lokk-kampanjer der folk kan kjøpe tre bokser og bestille lokk med bilde av seg selv på.

Powered by Labrador CMS