Nyheter

Advarer mot fruktose

«Sunt» sukker kan øke hjerterisikoen, skriver Dagbladet i en reportasje i dag, og advarer mot det kunstige søtningsstoffet fruktose.

Publisert Sist oppdatert

Professor og overlege Tor-Erik Widerøe fra Institutt for kreftforskning og molekylærmedisin ved NTNU vil at produktene i butikkene som er tilsatt det kunstige søtningsmiddelet bør merkes.

– Fruktose brukes mer og mer til søtning av ferdigprosesserte matvarer. Det er billigere, lett tilgjengelig, mer holdbart og gir mer søtsmak enn glukose. Vi følger den amerikanske tendensen, og det er all grunn til å tro at tilsetning av fruktose kommer til å øke fremover, sier Tor-Erik Widerøe til Dagbladet.

Professoren vil at produktene med fruktosetilsetning skal merkes fordi det over tid kan gi mange bivirkninger, som hjerteproblemer og urinsyregikt. Ifølge professor Widerøe er bivirkningene av fruktose mer alvorlig enn glykose.

– Med den kunnskapen vi har i dag, bør type sukkerinnhold oppgis på matproduktene, sier Widerøe.

Powered by Labrador CMS