Nyheter

Altmuligkjøpmann

STAVANGER/ SKIEN: Ingenting er Gert Willumsen fremmed. Bare det dreier seg om handel, gir utfordringer, har potensiale og involverer mennesker. - Jeg er rastløs, sier mannen som drev Rema 1000 Storhaug i Stavanger fra 27 til 44 millioner på fire år, før han satset alt på pizzabaking i Skien.

Publisert Sist oppdatert

Gert Willumsen plasserte Rema 1000 Storhaug på Handelsbladet FKs Topp 50-liste over dagligvarehandelens mest vekststerke, før han anså målet for nådd og valgte seg nytt satsingsområde. - Jeg har bare positive erfaringer fra Rema men jeg er en rotløs sjel på jakt etter nye utfordringer, sier den nyslåtte pizzabakeren.

Vekst med bydelen

Rema 1000 Storhaug hadde flyttet noen meter i Stavangers gamle, østlige bydel. Gert Willumsen hadde vært nestkommanderende i butikken, var ute av virksomhe ten, men ble hentet inn som ny franchisekøpmann et år etter nyåpningen, i 1999. Han etablerte Gert Egil Willumsen AS, la inn mye innsats og personlighet.

Ferdigstillelsen av Storhaugtunnelen ga ny trafikk i østbyen. Stavanger kommune satte fokus på de på østlige strøkene. Willumsen fulgte opp og stilte som sponsor for bydelens idrettslag, Brodd. - Dessuten hadde jeg smilende folk i kassa og 7 000 kundebeøk i uka, sier kjøpmannen som forklaring på suksessen.

Alltid på farten

Gert Willumsen er fra Feda i Vest-Agder. Før han etablerte seg med familie i Stavanger, var det et rastløst liv. - Jeg dro til USA for å bli flyger. Og ble der noen år som flyinstruktør. Hjemme igjen ble det jobb på et garveri, før jeg satset på økonomifag ved Høgskolen i Stavanger, med deltidsjobb hos Dressmann.

Etterhvert ble Gert Willumsen butikksjef hos Dressmann, først i Sandnes, senere på Arkaden i Stavanger. I 1998 styrte han med en Spaceworld-butikk. Så ble det Rema 1000, hvor kona hadde jobb.

Stillingen som nestkommanderende i Rema 1000 Storhaug ble etterfulgt av butikksjefjobb på Coop Prix i Mandal. Før to måneders prøvetid var over der, fikk Willumsen besøk av Remas Geir Solstad som spurte om han ville overta som franchisekjøpmann etter den forrige driveren på Storhaug.

Nye utfordringer

Gert Willumsen roet seg i Stavanger fra 1999 til 2005. Men det begynte å krible litt i 2004, forteller han.

Den hurtigvoksende kjeden Pizzabakeren har sin opprinnelse i Stavanger. Kjeden har nå 30 utsalg og er i rask vekst mot 40. - Jeg følte meg fristet av utfordringen, sier Willumsen. - Her kunne jeg få være med og forme utviklingen. Etterhvert sto Grenlandsområdet fram med potensiale. 1. april overleverte jeg butikken på Storhaug til ny driver.

Gert Willumsen åpnet Pizzabakeren på Telemarksveien i Skien 12. mai. Spennende, mener han. - Gode marginer kan gi en brukbar levevei på omsetning langt lavere enn den som måtte til i Rema. Fra dag én, håper optimisten Willumsen.

Powered by Labrador CMS