Nyheter

Amerikanske myndigheter vil ha mindre salt i maten

USAs regjering ber matindustrien om hjelp til å redusere amerikaneres saltinntak.

Publisert Sist oppdatert

Washington (NTB-AFP): Onsdag la mat- og legemiddeltilsynet FDA fram rådgivende retningslinjer der matindustrien oppfordrer til å kutte saltnivået i sine produkter til et nivå som vurderes som trygt av medisinske eksperter og forbrukergrupper. Tilsynet foreslår frivillige programmer over to eller ti år som matprodusenter kan ta i bruk for å hjelpe folk til å spise mindre salt.

– Totalbildet fra de vitenskapelige studiene støtter reduksjon av natrium fra dagens inntaksnivå, sier Susan Mayne, sjef for FDAs avdeling for matsikkerhet og ernæringsvitenskap.

Det gjennomsnittlige saltinntaket i USA ligger nå på rundt 3,4 milligram per dag. Med de nye retningslinjene håper myndighetene å senke dette tallet til 2,3 milligram.

Ifølge Senteret for sykdomskontroll og forebygging (CDC) kan 40 prosents reduksjon av natriuminntaket i USA redde 500.000 liv og spare nesten 100 milliarder dollar i helseutgifter. Én av tre amerikanere har høyt blodtrykk, noe som ofte kobles til høyt saltinntak. (©NTB)

Powered by Labrador CMS