Nyheter

Åpner for mer beriket mat

Vitenskapskomiteen for mattrygghet åpner for at det kan tilsettes større mengder av flere vitaminer og kalsium i beriket mat, uten at det øvre akseptable inntaksnivået overskrides.

Publisert Sist oppdatert

Ny kunnskap om norske kostholdsvaner var bakgrunnen for at modellen var moden for en oppdatering.

Inntaket av beriket mat og drikke er lavt i Norge, faktisk langt lavere enn det myndighetene tidligere trodde det ville bli. Derfor anser Vitenskapskomiteen at andelen av næringsstoffer som tilsettes, kan justeres opp.

– Våre spisevaner endres, og grenseverdiene for tilsatte vitaminer og mineraler justeres i forhold til utviklingen, sier Rønnaug Fagerli i Mattilsynet til Nationen.

Det betyr at blant annet at innholdet kan økes med vitamin D, vitamin E, tiamin, riboflavin, niacin, folat, vitamin B12, vitamin C og kalsium.

Men det vil fortsatt ikke kunne tilsettes vitamin A, betakaroten eller magnesium, jern, sink og kopper i mat eller drikke.

Powered by Labrador CMS