Nyheter

Arbeidsglede gir matglede

DRAMMEN: Medarbeidere som liker å arbeide med mat, liker å arbeide sammen og liker å arbeide med kundene. Samspill er stikkordet som gir kundene matglede hos Meny Gulskogen i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

- Mat er like mye hobby som jobb, innrømmer Kristin Jenssen. Hun er assisterende ferskvaresjef og ansvarlig for ost og brød på Meny Gulskogen. At hun skulle bli kokk når hun ble stor, var noe hun bestemte seg for allerede da hun var bitteliten.

- Og så at jeg i tillegg kan jobbe i butikk ut mot folk og få tilbakemeldinger med en gang, det er en genial løsning for meg. Jeg trivdes veldig godt på restaurant, også, men det er noe med dette å få tilbakemelding fra gjestene direkte, og ikke via en servitør, sier hun.

Gleden over å arbeide med den gode maten kommer på toppen av gleden over det gode arbeidsmiljøet. - Vi er en gjeng som omgås mye også på fritiden. Kundene merker også at vi har et godt miljø her, fastslår Kristin Jenssen. Og med så fornøyde folk bak disken, adopterer kundene lett det samme humøret.

EN SMAK AV ITALIA

Italia har en stor plass i hjertet til Meny-kokken. Hun har arbeidet på italiensk restaurant, og liker seg ekstra godt når hun kan arbeide med rene, enkle smaker og gode grønnsaker på italiensk vis. Ikke minst er hun svak for de italienske ostene. - Jeg gleder meg til høsten når det går mer ost igjen, sier hun.

Ekstra svak er hun for taleggio, hun selger jevnt med provolone og gorgonzola, og har naturlig nok klart å skjemme bort kundene med god parmesan. - Skulle vi være utsolgt for fersk parmesan, får vi spørsmål etter den

med én gang. Selv om vi har ferdigpakket parmesan som er like fersk, er det ikke bra nok: Kundene vil ha den vi skjærer og pakker selv. - Jeg liker best å jobbe med fisk og ost. Der er folk ofte på jakt etter

noe spesielt, og da kan du få mye igjen for å legge ned litt i å ha en god avdeling. Vi bruker lokale leverandører og har muligheten til å få tak i spesielle ting, og det setter folk pris på, sier Kristin Jenssen. Favorittkombinasjonen av fisk og ost? Et saftig, skinnstekt ryggstykke av vintertorsk med nyrevet parmesan og rødvinssaus.

BLIR DOBBELT SÅ STOR

Gulskogen Senter i Drammen trekker spesielt til seg mange familier. Men Meny-butikken har også lunsjkundene fra nærområdet og pensjonistene som kommer innom hver dag og tar seg god tid i butikken. - Vi kan ikke kjøre oss fast i samme spor selv om vi har mange faste kunder. Det er viktig både for oss og dem at vi finner på noe nytt og har litt utvikling, sier Jenssen. Men noen faste ting skal butikken ha. For eksempel steker den opp fiskekaker hver tirsdag og torsdag. Det er blitt en slager. Flere kommer innom bare på grunn av fiskekakene, samtidig som de sørger for fristende lukt gjennom butikken. Og snart blir butikken enda større. Meny Gulskogen har vært både Spar 1000, Arena og Ica opp gjennom årene. Om halvannet år blir den omtrent dobbelt så stor.

Powered by Labrador CMS