Pizza på grillen har tatt Norge med storm. Webers grillekspert Siv Elise Friestad viser hvordan du får et perfekt resultat.

Nyheter

Årets hotteste grilltrender

Nordmenn liker å grille. 53 prosent griller én eller flere ganger i uka, viser en fersk Norstat-undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Coop fyrer opp grillsesongen rekordtidlig i år og slapp i går første pulje med årets grillprodukter. En rykende fersk undersøkelse viser at interessen for grilling blant nordmenn er overveldende. Hele 53 prosent griller en eller flere ganger i uka i sesongen. I aldersgruppen 30–39 år griller hele 60 prosent ukentlig. Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på oppdrag for Coop med et representativt utvalg på 834 personer.

Grilling er en av verdens eldste matlagingsmetoder, likevel dukker det stadig opp nye trender. I 2015 er det ifølge Coop blant annet «low & slow» grillmat som gjelder.

– «Low & slow» henspiller på den amerikanske barbecue-tradisjonen med retter som for eksempel spare ribs, hot wings og ulike pulled-produkter. Pulled pork har jo tatt Norge med storm, og nå kommer også pulled lamb, pulled beef og pulled chicken for fullt, sier grillekspert Siv Elise Friestad i Weber i en pressemelding. Hun har deltatt både i EM og VM i grilling, og har testet steketid på alle Coops grillprodukter.

Pizza på grillen har også kommet for fullt i det siste.

– Den trenden kommer garantert til å bli enda mer populær i år. Med en pizzastein på grillen kan man perfeksjonere sin egen favoritt av italiensk pizza, både med deig og topping, sier Friestad.

Mange nordmenn flytter kjøkkenet ut på terrassen eller verandaen om sommeren, og griller hver dag.

– Nordmenn er blitt mer opptatt av mat, og bruker gjerne tid på å tilberede maten. Når det blir varmere i været er det hyggelig å samle familie og venner rundt seg ute mens man lager maten, sier Friestad.

Utvalget av grillprodukter har blitt mye større de siste årene, så mulighetene er store for å imponere med noe nytt.

– Mange er opptatt av å grille sunt, og da kan man for eksempel legge på fisk eller skalldyr som er nydelig å grille. Også kylling, svin og kalkun egner seg veldig godt. Du kan også grille grønnsaker, sier Friestad. – Grønnsakspyd er kjempegodt, eller hva med å spise grillet sommerkål som en lun salat?

– I fjor så vi at særlig matentusiastene og de som er opptatt av helse og sunnhet trykket vårt nye konsept til sitt bryst. Dette bygger vi videre på og lanserer i år et stort sortiment innenfor hvitt kjøtt, sjømat og ikke minst frukt og grønt, sier Hege Berg-Knutsen, ansvarlig for egne merkevarer i Coop, i pressemeldingen.

– Vi er svært glade for å ha fått på plass kalkunprodukter til grillen. I tillegg har vi store forventninger til våre langtidskokte pulled beef av Limousin, pulled pork av svinerasen Hampshire og pulled lamb av ferskt Wales lam, fortsetter hun.

Sammen med Weber har Coop satt seg fore å gjøre kundene enda bedre i stand til å grille perfekt. Coops samarbeid med Weber ble innledet i 2014.

– Innenfor grilling av frukt og grønnsaker har vi også masse spennende tips til godt tilbehør eller dessert. Eller kan vi friste med nystekte kanelboller fra bakesteinen, eller nybakt sjokoladekake ved hjelp av kyllingholderen? Mulighetene er mange og vi fortsetter suksessen og gir våre kunder en perfekt grillsommer også i år, sier Hege Berg-Knutsen.

Powered by Labrador CMS