Nyheter

«Avslører» Espa-bollene

Folk fra hele Østlandet hamstrer den berømte Espa-bollen ved E6 i Stange. Men «verdens beste bolle» produseres på Økern, og selges i hele Oslo, skriver Aften.

Publisert Sist oppdatert

I fjor ble det solgt 1,3 millioner Espa-boller, og de siste årene har bakervarene satt bensinsalget i skyggen omsetningsmessig. Espa-bollens ry og rykte får halve Østlandet til å stoppe i Stange på vei til eller fra fjell- og hytteferie. Men få vet at bollene blir skapt i noen kjempekjeler på Økern. Det samme produktet er faktisk å få kjøpt butikkstekt i 20 Statoil-stasjoner i Oslo, skriver Aftenposten.

– Ja, i utgangspunktet er det det samme bake-off-produktet som hos alle andre vi leverer til. Vi har et mål om å produsere 25 millioner boller i året. De har skaffet seg et navn i Espa, men de er også pinlig nøyaktige med heve- og stekeprosessen, og det spiller jo inn, forteller bakerisjef Aamodt på Økern til avisen.

I «Bolleland», som bensinstasjonen kaller seg, synes de ikke Espa-bollen er en bløff, selv om mange ifølge Aftenposten tror de kjøper er lokalt hjemmebakt produkt.

– Nei, det har vi aldri sagt. Det sier seg selv at det går ikke an å lage 150 tonn deig her. Vår «hemmelighet» er at vi gjør det på gamlemåten. Vi bruker ikke raskeskap, vifteovner eller varmluft. Her stekes det i steinovn, svarer daglig leder og medeier Roger Danielsberg.

Powered by Labrador CMS