Nyheter

Basisvarer

Melk og melkeprodukter er fremdeles basismatvarer i kostholdet vårt. I dagligvarehandelen er det neppe noen annen vanlig drikk som inneholder så mange og mye av viktige næringsstoffer som melk.

Publisert

Ser vi på gjennomsnittskostholdet i Norge, dekker melk og melkeprodukter en vesentlig del av behovet for en rekke viktige næringsstoffer i kostholdet som kalsium, vitamin B2, protein, vitamin A og sink. Proteinene i melk er av «god kvalitet» for kroppen. Melk er også en betydelig kilde til andre vitaminer og mineraler.Det er ingen grunn til å unngå melk eller andre melkeprodukter dersom man trenger å redusere fettinntaket pga helsesituasjonen. I dag tilbys et bredt spekter med ulike melkevarianter med ulikt fettinnhold, som dekker ulike behov.Enkelte meieriprodukter inneholder en del sukker, selv om melk/melkeprodukter totalt står for under 10% av sukkerinnholdet i norsk kosthold. Til slutt må vi ta hensyn til at det finnes små grupper i befolkningen som har melkeallergi og intoleranse for melk.Meieriindustriens ansvar er å presentere forbrukeren for reelle valgmuligheter, trygge produkter og tilstrekkelig informasjon, slik at forbrukere og kunder kan gjøre sine egne valg ? enten de ønsker å legge mest vekt på sunnhet, smak

Powered by Labrador CMS