Nyheter

Bedre merking av allergener

Mattilsynet ønsker å tydeliggjøre kravene som gjelder for merking av allergene ingredienser. Målet er å gjøre allergikerne i stand til å unngå ingrediensene de ikke tåler.

Publisert Sist oppdatert

Det er viktig at ingrediensen skrives på en form som gjør at forbruker kan forstå hva det betyr. Det er for eksempel ikke alle som forstår hva kasein, kaseinat og liknende betyr. Det skal derfor angis hvor disse ingrediensene kommer fra, for eksempel melk. Det er viktig å oppgi nøyaktig hva som inngår i produktet med en betegnelse som forbruker forstår, skriver Mattilsynet på sine hjemmesider.

Merkeforskriften sier at alle ingredienser og stoffer som er til stede i det ferdige produkt, i samme eller endret form, skal merkes uansett mengde (med unntak for sulfitt). De aktuelle allergene finner du her . Mattilsynet gjør oppmerksom på at disse ingrediensene skal angis med en klar angivelse av ingrediensen eller ingrediensen den er fremstilt av.

Powered by Labrador CMS