Nyheter

Ber Brekk komme på banen i fiskesak

Deler av matvarebransjen har tatt i bruk nye metoder hvor fiskefileter blir injisert med saltlake, polyfosfat og fiskeavskjær for å øke vekten. Rent lureri, mener Forbrukerrådet, som nå ber matministeren komme på banen.

Publisert Sist oppdatert

Som du har lest på handelsbladet.no, ble det nylig avslørt av Brennpunktredaksjonen i NRK at fiskeavskjær eller fiskefarse pumpes inn fiskefilèt for å øke vekten.

– Det er ingen oppsider for forbrukerne med denne praksisen. Dette gjøres ene og alene for å øke vekten - og dermed prisen, sier politisk direktør Audun Skeidsvoll i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet ber nå matminister Lars Peder Brekk komme på banen og klargjør regjeringens syn på denne saken. – Forbrukerrådet tror verken bransje, tilsyn eller forbrukere kan forholde seg til ordkløveri av typen prosesshjelpemiddel og tilsetningsstoff, sier Audun Skeidsvoll, som mener det er på høy tid at ansvarlig statsråd rydder opp i forskrifts- og begrepsjungelen innen denne næringen.

– Vi synes det er rart at denne formen for fiskemanipulering ikke er stoppet av matmyndighetene. Dette er nemlig likt metoden med å bruke lim til å sette sammen kjøttrester - som nylig ble forbudt i EU, sier Audun Skeidsvoll.

– Vi er oppriktig overrasket at fiskeribransjen velger å tukle med produktet sitt på denne måten, og på sikt undergrave sin egen posisjon som leverandør av et høykvalitetsprodukt, sier Skeidsvoll videre.

Powered by Labrador CMS