Nyheter

Beskylder Tine for å utvanne geitosten

Bønder og kokker reagerer sterkt på at Tine vil satse på en mildere geitost.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen er et brev til norske geitebønder der de varsles om at Tine ikke lenger ønsker å ta imot melk som inneholder frie fettsyrer over et visst nivå. Når nivåene med frie fettsyrer i melk stiger, blir melka strammere og harskere. Det gjør også at holdbarheten til geitosten blir dårligere, melder TV2 på nett.

– Folk vil ha smak og jeg mener vi må da kunne lag et norsk produkt som smaker av Norge, sier geitebonde Fiorella Aarsgard.

Kokk og matformidler Hanne Frostad reagerer også sterkt på nyheten. – Jeg tror at hvis du spør folk om hva geitost er, så ønsker folk en kraftig geitost, sier hun til TV 2.

Tine begrunner innstrammingen med at de ønsker bedre og med mer stabil melk til sin produksjon av geitost.

Powered by Labrador CMS