Nyheter

Beskytter sider fra Hardanger

Mattilsynet vedtok i dag at «Sider frå Hardanger» fra Hardanger Siderprodusentlag, får beskyttet geografisk betegnelse. Dette er det 16. produktet som får beskyttet betegnelse.

Publisert Sist oppdatert

«Sider frå Hardanger» er sider laget i Hardanger av epler som er dyrket i Hardanger. Eplene må være presset i Hardanger og gjæring og lagring av sideren må også skje i Hardanger. Sider frå Hardanger er delt inn i tre klasser etter alkoholinnhold, og hver av disse er igjen delt inn i tre klasser etter sukkerinnhold.

De 16 produktene som nå har fått beskyttet betegnelse gjennom KSL Matmerk er:

Sider frå HardangerØkologisk Tjukkmjølk fra RørosRingerikserterEplejuice frå HardangerSkjenningFjellmandel fra OppdalHardangerepleHardangerplommerHardangerpærerHardangermorellerRakfisk fra ValdresGamalost frå VikIshavsrøye VesterålenRingerikspotet fra RingerikeGulløye fra Nord-NorgeTørrfisk fra LofotenKilde: Matportalen

Powered by Labrador CMS