Nyheter

Biola: Meieriprodukter med hel

Norske Meierier har lansert en helt ny serie meieriprodukter under navnet Biola. Produktene er tilsatt såkalte probiotiske melkesyrebakterier som har en rekke gode egenskaper, blant annet når det gjelder fordøyelse og immunforsvar. I første omgang lanseres syrnet lettmelk, ulike typer yoghurt og en solbærdrikk.

Publisert

- Biola er vår satsing på en ny produktgruppe der vi har tilsatt probiotiske melkesyrebakterier. Ute i verden representerer denne type produkter en klar trend som er kjent under betegnelsen \"functional foods\"; det vil si matvarer som i tillegg til vanlige næringsstoffer har egenskaper som gir økt velvære. Man får rett og slett bedre balanse i kroppen, forteller marketingdirektør Bodil Aalde i Norske Meierier. - Vi har lagt ned et betydelig arbeide i å finne smaksvarianter som gjør det godt å være sunn, sier Bodil Aalde videre. - Vi har i denne omgang satset på milde, friske smaker og lanserer Biola med eple/pære, solbær, sviske og mild naturell. Det er også tatt frem en helt ny og helt spesiell dekor for Biola, som skiller seg klart fra andre TINE-produkter, både de flytende og de faste. - I en hektisk hverdag er ikke alle like flinke til å variere kostholdet sitt slik at kroppen får alt den trenger for å fungere bra, sier forskningssjef ernæring Ragnhild Rønneberg i Norske Meierier. - Derfor har det blant annet lenge vært forsket på \"functional foods\", og man har kunnet påvise flere gode effekter; spesielt når det gjelder fordøyelse og immunforsvar. Et mål er å lage gode matvarer som gjennom tilsetningen av probiotiske melkesyrebakterier får sunne tilleggsegenskaper og bidrar til økt velvære og bedre helse. De nordiske land ligger gjennom forskningssamarbeidet NordFood langt fremme på dette området. Norske Meieriers samarbeidspartner Valio i Finland selger melkesyrekulturer på lisens over hele verden, og i Norge har vi eneretten, sier forskningssjef Rønneberg.

Powered by Labrador CMS