Nyheter

Blir ikke spist

Bortimot 50 prosent av frukten og grønnsakene i EU blir ikke spist, ifølge en studie utført av FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO.

Publisert Sist oppdatert

20 prosent av frukten og grønnsakene blir enten ødelagt under innhøsting eller av insekter. En annen grunn er at mye blir forkastet fordi produktene ikke tilfredstiller kravene fra supermarkeder og andre selskaper. Misforhold mellom tilbud og etterspørsel er også en grunn til at mye av EUs frukt og grønnsaker aldri blir spist, viser studien.

Svinn under videreforedling står for 5,5 prosent. I distrubusjonsleddet og hos butikkene tapes ytterligere 7,5 prosent på grunn av kvalitetstap over tid og at produktene overskrider «best før»-stemplingen, skriver Nationen.

Hos forbrukerne ender 13 prosent av EUs frukt og grønnsaker opp som ukonsumerte, enten fordi folk kaster mat som fortsatt kan spises eller fordi de blir lagret for dårlig eller for lenge.

Powered by Labrador CMS