Nyheter

Bramat-test av salami

Bramat har testet salami i norske dagligvarebutikker, og vurdert dem på en skala fra 1 til 5. Det vanket flere 5-ere, men to av salamiene får karakter 1, og tre varianter får ikke karakter i det hele tatt.

Publisert Sist oppdatert

Testen er utført av ernæringsfysiologer i Bramat. Opplysningen til testene hentes fra deklarert næringsinnhold og ingredienslisten på forpakninger man kjøper inn i vanlige, norske butikker.

I denne testen har Bramat sett på hvor mye kalorier, mettet fett, protein, salt og andel kjøtt de ulike typene salami inneholder. Mye fett, salt og kalorier har trukket ned, mens mye protein og kjøtt har trukket opp.

Best ut i testen kommer Grilstad supersalami, Jacobs salami milano, Gilde go´ og mager salami, Bjerke rødvinsalami, Jan & Gisles salami basilikum og Jacobs salami napoli san gennaro, som alle får karakteren 5.

I den andre enden av skalaen, med karakter 1, er Grilstad dansk salami og First Price salami dansk type. Tre salamityper har ikke fått karakter på grunn av manglende næringsinformasjon, nemlig X-tra dansk salami, Salami den originale og Coop salame milano.

Powered by Labrador CMS