Nyheter

Bringebærsalget rett til værs

Salget av ferske bringebær er mer enn doblet på fem år. I fjor ble det solgt 922 tonn bringebær i Norge, mot 411 tonn i 2006.

Publisert Sist oppdatert

– Vi spiser mest norske bær, men også importen øker. Vi kan nå få ferske bringebær i butikkene hele året. Den norske sesongen varer fra midten av juli til siste halvdel av august. Det er i den perioden vi spiser desidert mest bringebær, sier informasjonssjef Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Ifølge tall fra Opplysningskontoret for frukt og grønt var det bringebær sammen med jordbær, blåbær og mango som hadde størst salgsøkning målt i verdi i 2010. Av de 922 tonnene med bringebær som ble solgt i fjor, var 599 tonn norskprodusert.

– Både vi og produsentene venter en fortsatt raskt stigende salgskurve for bringebær i årene som kommer. Bær generelt blir stadig mer viktig i vårt kosthold, sier informasjonssjef Britt Kåsin i OFG.

Powered by Labrador CMS