Mange forbrukere opplever at butikkene er tomme for Joikakaker for tiden. Foto: Nortura.

Nyheter

Butikker tømmes for Joikakaker

Butikkhyller over hele landet tømmes for Norges mest solgte hermetikkmiddag, melder VG.

Publisert Sist oppdatert

Nortura, som eier av produsenten Terina, bekrefter overfor VG at det snart er tomt for joikakaker i norske butikker.

– Det stemmer at det er mange tomme joikahyller i butikkene akkurat nå, da vi ikke har fått tak i nok råstoff/reinsdyrkjøtt til produksjonen. Vi har ikke oversikt over hvor mange butikker dette gjelder, sier kommunikasjonsrådgiver i Nortura, Marthine Haugen Petersen, til VG.
Nortura har har problemer med å skaffe nok av en av rettens hovedingredienser: reinsdyrkjøtt. I tillegg har de hittil i år solgt mer Joika enn for samme periode i fjor. I fjor kjøpte nordmenn 830.000 bokser.

Nortura lover at hermetikkmiddagen vender tilbake til norske butikkhyller neste måned, og har vi allerede varslet om at de trenger enda mer råstoff til neste år. Joikakakene består av storfe, rein og sau. Totalt er innholdet av reinkjøtt 11 prosent.

Powered by Labrador CMS