Nyheter

Butikklys gir grønne poteter

Poteter som utsettes for dagslys og lysstoffrør i butikken, blir oftere grønne og uspiselige, skriver Adresseavisen.

Publisert Sist oppdatert

Mattilsynet finner nå flere grønne poteter i butikkene enn tidligere.

Kontrollene viser at det er liten forskjell mellom røde og hvite sorter når potetene er oppbevart i butikken i under én uke. Når lagringstiden går ut over én uke, øker imidlertid andelen grønne poteter i de hvite sortene sammenlignet med de røde.

– Poteten er også mer lysutsatt fersk enn når den har vært lagret. Derfor ser vi mest grønne poteter om høsten. Jeg råder folk til å kjøpe norske poteter pakket inn i gråpapirposer. Plastposer er heller ikke noe problem dersom plasten er lystett, sier rådgiver Mette Feten Graneng i Norsk Landbruksrådgivning i Sør-Trøndelag til Adresseavisen.

Powered by Labrador CMS