Butikktesten

God start: Sameksponeringer er ivaretatt, som i frukt- og grøntavdelingen med fårikålkjøtt og tilbehør som pepper.

En bra Kiwi-butikk

Butikktesterne syntes Kiwi Tuven var en bra butikk med et godt vareutvalg og varetrykk. Men de fant noen hull.

Publisert Sist oppdatert

Kiwi Tuven:
  • Besøkt: Onsdag 29. september kl. 13.00
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon
  • og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 16 poeng

Kiwi Tuven ligger langs hovedveien (E134), cirka to kilometer sør for Notodden sentrum. Omtrent 100 meter unna ligger Tuven Senteret hvor både Rema 1000 og Meny holder til. Det vitner om en tøff konkurranse. Butikken ligger i et område med mye gjennomgangstrafikk.

Fasade/inngang

Butikken ligger godt synlig fra veien. Det er gratis parkering i tilknytning til butikken. Fasaden er tydelig merket med kjede og åpningstider. På gjerdet rundt parkeringsplassen er det satt opp tilbudsplakater med «Takk til den norske bonden» og fokus på norskprodusert kjøtt.

Uteområdet er ryddig og rent. Forgangen er rigget til høstferien, med vedsekker og tennposer. I inngangspartiet finner vi et stativ med tre ulike oppskriftshefter, noe som bør være kjærkommet når vi vet at de færreste vet hva de skal ha til middag. I tillegg ser vi et lite blomstertorg, noe som er med å skape et hyggelig førsteinntrykk.

Sortiment/varepresentasjon

Varesortimentet i butikken er bra, og varene er presentert på en god og tiltalende måte. Vi finner noen hull, blant annet i påleggshyllen og desserthyllen, men i det store og hele er varetrykket bra. Det jobbes med varepåfylling da vi besøkte butikken. Frukt- og grøntavdelingen har et godt varetrykk og varene er eksponert på en ryddig måte.

Butikken som medium

Butikken er ikke blant de største, men plassen er godt utnyttet og plassen rundt torg og reoler er bra. Prismerkingen er gjennomgående bra, med unntak av hodekåleksponeringen i frukt og grønt og Nivea-displayet foran kassene. Det er heller ikke helt lett å få øye på de små elektroniske pris-etikettene på disken med Norvegia. Disse kunne med fordel hatt store prisplakater. Spesielt godt liker vi de store prisplakatene over frysediskene, som gjør det lettere å orientere seg.

Brødavdelingen er plassert sammen med frukt- og grøntavdelingen. Torgene som er plassert i midten har et godt varetrykk og er fint dandert. Det er tydelig prismerking over eksponeringene, og grei plass rundt torgene.

Sameksponeringer er ivaretatt i form av eksponeringen i frukt- og grøntavdelingen med fårikålkjøtt og tilbehør som pepper og sauser. Disken med pizzabunner, kjøttdeig og revet ost er en annen. Sameksponeringer kan gi viktig og verdifullt mersalg.

Vi finner flere impulsdisker både i form av displayene med «Kupp» hvor de selger varer til 50 prosent for å gjøre plass til nyheter, og den fargerike eksponeringen med Kvikk Lunsj på vei til kassen.

Meieriskapet har et bra varetrykk, men belysningen i skapet er noe varierende. God belysning er viktig for å få varene godt frem, og gjør at kunden lettere trekkes til skap/disk.

Skapet med ferdigretter er godt fylt opp og skapene har god belysning. Her er det også plassert tilhørende varer som pasta og dressinger, noe som kan gi mersalg. Undersøkelser viser også at kunder setter pris på sameksponeringer av varer.På skapet med fiskeprodukter var døren ødelagt, noe som kan forrige kvaliteten på produktene.

Hygiene

Butikken oppleves gjennomgående som ren og ryddig, men vi finner en del rot på gulv, i hovedsak i forbindelse med varepåfylling. Det er stort sett god belysning i butikken, med unntak av deler av meieri og frysedisken med brødvarer. Vi finner ingen varer med dårlig kvalitet som trekker ned helhetsinntrykket.

Personell

Personalet virker svært hyggelige og serviceinnstilte. Når vi etterspør en vare, blir vi straks vist til riktig hylle. De ansatte bærer korrekt uniform. To ansatte jobber med varepåfylling når vi besøker butikken.

Kasse / utgangsparti

Kassaområdet er ryddig og romslig. Displayet ved is-disken, med Nivea, har et godt varetrykk, men mangler dessverre pris. Impulssalget i kassaområdet er ivaretatt med Pepsi Max og Oreo kjeks, begge med prismerking. Viktig, når vi vet at produkter uten pris taper salg.

Det er ingen kø, og vi blir raskt ekspedert når det er vår tur. Ekspeditøren er blid og hyggelig.

Konklusjon:
  • En bra butikk med et godt vareutvalg og bra varetrykk, med et par hull.
  • Stort sett god belysning, med unntak av meieri og frysedisken med brødvarer.
  • Noe mangelfull prismerking. En del rot på gulv i form av varepåfylling som reduserer fremkommeligheten og trekker noe ned.
  • Hyggelige ansatte.
Powered by Labrador CMS