Nyheter

Coop best i stor skinke-test

Klikk.no har blindtestet kokt skinke. Coop, Finsbråten og Grøstad kom best ut i testen, og fikk alle 5 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Om Coop-skinka på topp skriver testerne følgende:

«Denne skinken var saftig og god. Rett og slett god kjøttsmak.Utseendet er fint, ingen ting å utsette.Konsistensen er saftig og fin».

Gilde med «den vanlige» kokte skinka og i serien «Vår fineste» fikk sammen med Bjerke 4 poeng i testen. Testerne delte også ut fire 3-tall og tre 2-ere (Jacobs renskåret, Farmen og First Price). Poengskalaen går helt til 6, men det var det altså ingen som oppnådde i testen.

Testen er utført av Siv-Elise Friestad og Tore W. Teigen. Friestad er butikkslaktemester og kaptein på kjøttbransjens elitelag, mens Tore W. Teigen er pølsemakermester og en nestor i bransjen som har vært fast dommer i bransjekonkurranser siden 1980.

Testerne karakteriserer kokt skinke i norske dagligvarebutikker omtrent slik: «Vi fant typer som er laget på gamlemåten, fulle av god skinkesmak. Likedan fant vi også billig-varianter som minner mer om servelat».

Hovedkravet for at noe skal kalles kokt skinke er for øvrig at kjøttet må komme fra skinka på grisen, og det må være kokt. En skinke laget på tradisjonell måte vil gjøre det bra på smak, men kanskje ikke se helt perfekt ut. Det skyldes at den er laget av ett eller få stykker som er brettet ned i formen. En skinke der det er brukt grovkvernet kjøtt med tilsetningsstoffer vil ironisk nok ofte få et fint, jevnt utseende som vi har blitt vant til å se på kokt skinke.

Powered by Labrador CMS