Nyheter

Coop fjerner gluten

Coop fjerner gluten fra alle sine panerte svineprodukter. Produktene har fått ny glutenfri oppskrift og blir produsert i egne produksjonsanlegg som aldri eksponeres for gluten.

Publisert Sist oppdatert

Coops mål er at flest mulig av deres egne merkevarer skal være tilgjengelige for alle kunder. Derfor jobber dagligvareaktøren kontinuerlig med å fjerne allergener fra sine produkter. I høst ble alle Coop-pølser gjort garantert fri for gluten og laktose.

Nå har Coop fjernet gluten fra alle panerte svineprodukter og lagt om produksjonen av disse til rent produksjonsanlegg. For å informere kundene blir produktene merket med «Mat UTEN gluten»

– Hos oss skal kundene kunne handle til alle i familien. Vi vil gi familier som lever med allergi og intoleranse, en enklere hverdag. Vi vet at panerte produkter er populær hverdagsmat, særlig blant barn og unge, derfor er det viktig å gjøre disse tilgjengelige for flere, sier Hege Berg-Knutsen som er ansvarlig for Coops egne merkevarer.

Coop tilbyr disse glutenfrie panerte svineproduktene: Coop Ostepanetter, Coop Svinenuggets, Coop Tex Mex nuggets og X-tra Ostepanetter.

– En annen positiv effekt av omleggingen til glutenfri produksjon er at vi nå også kan garantere at svært mange av våre andre bearbeidede kjøttprodukter, som for eksempel kjøttkaker, medisterkaker, karbonader og kjøttboller, er 100 prosent glutenfrie. Våre kunder vil derfor oppleve større fleksibilitet og flere valgmuligheter når de handler i våre butikker, forteller Berg-Knutsen.

Powered by Labrador CMS