Nyheter

Corn flakes 100 år

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

I år fyller Kellogg's Corn Flakes 100 år. Bare esken har forandret seg i løpet av de 100 årene: Oppskriften er akkurat den samme som brødrene Kellogg fant frem til for over 100 år siden.

Som med så mye annet på matfronten, skjedde det ved en tilfeldighet. John Harvey Kellogg og lillebroren Will Keith drev sanatorium, og eksperimenterte med nye oppskrifter for å gjøre vegetar-frokosten bedre. En gang hvetekornene deres kokte over, prøvde de å valse dem likevel. Senere eksperimenterte de med å koke, valse og riste andre kornsorter, også, og fant ut at prosessen gikk spesielt bra med mais.

I 1906 bestemte Will Keith Kellogg seg for å selge corn flakes til bruk også utenfor sanatoriet. Det har gått svært så bra: I år spises det 128 milliarder skåler med Kellogg's Corn Flakes.

Powered by Labrador CMS